Hirdetés

Úgy fogy a Nintendo Switch, mintha az életünk múlna rajta

|

Döbbenetes számokat produkál a hibrid konzol, már csak a NES és a Wii előzi meg.

Hirdetés

Három évvel ezelőtti bemutatkozása óta még sosem diktált olyan erős iramot a Nintendo Switch, mint a tavalyi ünnepi szezont is magába foglaló negyedévben. 2019 szeptemberétől az év végéig 10,81 millió példányt értékesítettek, így 52,48 milliós összeladással fordulhatott rá 2020-ra az alapvetően hibrid kialakítású gép. Éves viszonylatban 15 százalékos emelkedésről adhatott hírt a gyártó, amihez hozzájárult a tulajdonképpen kézikonzolnak számító Nintendo Switch Lite megjelenése is. Utóbbi nem is jöhetett volna jobbkor, mert mostanra látványosan kifulladt a korosodó 3DS, egészen lelombozó a 260 ezer példánynál megmerevedett utolsó negyedéves mutató.

Hirdetés

Nem mindennapi teljesítményével sikerült a Switchnek maga mögé utasítania a SNES-t (49,1 millió), és figyelembe véve a növekedés gyorsuló ütemét, valamint a tényt, hogy várható élettartama felénél sem tart még, garantáltan megelőzi a NES-t (61,91 millió), de már a Wii eredménye (101,63) sem tűnik már utolérhetetlennek.

A szóban forgó időszakban két kiemelkedően sikeres játék lendített nagyot az eladásokon. Bármennyire is tiszteletet parancsoló, hogy a Lugi's Mansion 3-nak két hónap alatt több mint 5 millió kópiája talált gazdára, mindez eltörpül a Pokémon Sword és Shield mellett, amely hét héttel rövidebb idő alatt egészen 16 millióig jutott.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)