Hirdetés

Ninja egyetlen hónap alatt több pénzt keresett a Fortnite-tal, mint mások egész életükben

|

Volt idő, amikor dollármilliókra rúgott a Fortnite Creator Code-ból származó bevétele.

Hirdetés

Tyler Blevins, ismertebb nevén Ninja valóra váltotta sokak álmát: nemcsak megélni tud abból, hogy játszik, hanem híressé vált, és szépen meg is gazdagodott belőle. Pár éve a Microsoft például nem sajnált rá 50 millió dollárt, hogy exkluzív szerződéssel a Twitchtől a Mixerhez csalogassa. Más kérdés, hogy a nézők nem követték tömegesen, a streamplatform pedig időközben ki is múlt. Béke poraira.

Persze ez nem jelentette azt, hogy Blevins bevételei hirtelen elapadtak volna, nemrég maga ismerte el, hogy az egyik hónapban csak a Fortnite Creator Code-dal 5 millió dollárt kaszált. Hogy mi az az FCC? Mindjárt elmagyarázzuk.

Hirdetés

Bár az információ publikus, talán nem mindenki tud róla, hogy az Epic Games milyen módon támogatja a Ninjához hasonló tartalomgyártókat. Aki sikeresen feliratkozott a programba, létrehozhat egy egyedi kódot, amit később a nézői/követői/rajongói az Epic Games Store-ban, a Fortnite-ban és a Rocket League-ben megejtett vásárlásaik során bepötyöghetnek azzal a céllal, hogy az összeg 5%-át kedvencüknek utalja át az Epic Games.

Szóval ilyen, támogatással egybekötött tranzakciókból szedett be Blevins 5 millió dollárt egyetlen hónap alatt, aki ezt elismerve felidézte, hogy a közelmúltban, amikor valaki a League of Legendsben nyújtott teljesítményét kritizálta, azt mondta az illetőnek, hogy szőröstül-bőröstül meg tudná vásárolni az egész családját generációkra visszamenőleg.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)