Hirdetés

A Ninja Theory egyáltalán nem számított a Microsoft ajánlatára

|

A stúdiónak jó oka volt rá, hogy csatlakozzon a redmondiakhoz, de a felkérés őket is meglepte.

Hirdetés

Valószínűleg sokakat meglepetésként ért a Microsoft bejelentése, miszerint több stúdiót felvásároltak, köztük a Ninja Theoryt is. Most a csapat fejesei elmagyarázták, miért döntöttek a csatlakozás mellett.

Hirdetés

A stúdió egy videóban igyekezett választ adni arra, hogy miért fogadták el a Microsoft ajánlatát, az ok pedig meglepően egyszerű és érthető. A Ninja Theory társalapítója és kreatív vezetője, Tameem Antoniades azt nyilatkozta, hogy váratlanul érte őket a Microsoft ajánlata. Amikor a redmondiak megkérdezték tőlük, mik lennének a céljak és az ambícióik egy ideális világban, a stúdió azt a választ adta, hogy el akarnak szakadni az AAA gépezettől, és játékaikkal az élményre, nem pedig a pénzszerzésre akarnak fókuszálni.

"Nagyobb kreatív kockázatokat szeretnénk vállalni, és műfajokat meghatározó játékokat készíteni úgy, hogy nem kell tartanunk a megsemmisüléstől. A saját játékainkat a saját módszereink alapján szeretnénk elkészíteni, és nem úgy, hogy megmondják, mit és hogyan csináljunk, legfőképp pedig meg akarjuk védeni a csapatunkat, a kultúránkat és az identitásunkat, mert ez a Ninja Theory."

Azt beszélik, hogy a Microsoft teljes kreatív szabadságot adott a csapatnak (erre Phil Spencer is utalt a bejelentésnél), emellett pedig a Ninja Theory hozzáférhet a vállalat erőforrásaihoz is, tehát rengeteg segítséget kap a fejlesztéshez.

A srácok nagyon bizakodónak tűnnek, és most valóban remek lehetőséget kaptak arra, hogy kibontakoztathassák tudásukat, ami ismerve eddigi munkájukat nem csekély érték. Nagyon drukkolunk nekik, végre akkor játékok is készülhetnek majd a világ legerősebb konzoljára.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)