Hirdetés

A briteknél már háromszoros áron kínálják a NES Minit

|

Korábban sem jutott annyi embernek a retro konzolból, ahány venni akart, de így, hogy hamarosan kikerül a piacról, még inkább aranyat ér.

Hirdetés

Várható volt, hogy a Nintendo bejelentése után megugrik a Mini NES ára a különféle online piactereken, de úgy néz ki, hogy már egyes üzletek is kihasználják a japán cég vitatható döntése után keletkezett helyzetet.

Az Egyesült Királyságban található CEX használt elektronikai eszközök árusításával foglalkozik, és a tulajdonában van néhány darab a Nintendo konzoljából is, amit nem túl baráti áron, több mint az eredeti összeg háromszorosáért, 190 fontért (közel 70 ezer forintért) árul.

Előző héten még 90 fontot kértek el a Mini NES-ért, de mivel úgy néz ki, hogy a Nintendo már nem gyárt többet belőle, viszont kereslet még mindig van rá, érthető, hogy a bolt igazodni szeretne az aktuális piaci trendekhez.

Azt egyelőre nem tudjuk, Európát mennyire fenyegeti a kifogyás. Az Árukereső szerint itthon utoljára március végén ugrott meg az ár, a kezdő 19990 forintról először az ünnepi szezonban, decemberben emelkedett följebb, majd március 30-án történt egy újabb jelentős emelkedés: onnantól a jelenlegi, 36 ezer forintos átlagáron vehet még a maradékból az, aki az utolsó pillanatban pánikol. 

Tényleg érdemes sietni, bizonytalan most a helyzet. Persze az a lehetőség, hogy Raspberry Piből emulátorokkal készítsünk egy all-in-one retro konzolt, továbbra is áll majd, de az mégsem ugyanolyan.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)