Hirdetés

A Nintendo partnerprogramjában résztvevők nem streamelhetnek YouTube-on

|

A japán vállalat új korlátozást vezetett be, ami elég komoly hatással lehet a videósokra.

Hirdetés

Nem a videósoknak kedvez a szél mostanában. A YouTube nemrég változtatott egy kicsit a szabályokon, így már nem rakhat csak úgy akárki külső oldalra mutató linket a videója végére, nemrég pedig a Nintendo is úgy döntött, hogy módosít a szabályzatán a videósokat illetően.

Hirdetés

A Nintendo Creators Program célja az, hogy a cég játékait bemutató youtuberek is részesedhessenek a bevételekből, azonban mostantól nem közvetíthetnek élőben semmit a YouTube Live-on keresztül, akár keresnének vele pénzt, akár nem. Azért a vállalat ajánl fel alternatív megoldásokat, amikkel kiküszöbölhető ez a probléma, de kényelmesnek nem neveznénk ezeket.

Így például, ha valaki streamelni szeretne, akkor azt megteheti egy másik, a programban nem szereplő csatornán, vagy pedig törölheti a csatornát a programból, és aztán lehet külön-külön regisztrálni a Nintendo alkotásait bemutató videókat, ráadásul még a korábbi anyagoknál is meg kell ismételni a folyamatot.

Érdemes azt is megjegyezni, hogy aki a Creators Program tagja akar lenni, annak először YouTube partnerséget kell szereznie, tehát nem könnyű bekerülni a Nintendo programjába, és még azután is ilyen és ehhez hasonló szabályok várják a youtubereket.

Nyilván nem lesz túl jó visszhangja ennek a döntésnek, ti mit gondoltok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)