Hirdetés

Tízmillió Switchet adott el a Nintendo

|

Egy év sem kellett hozzá, hogy a Nintendo Switch megközelítse a Wii U teljes életciklusa alatt produkált eladásait, hiszen a gyártó becslései szerint már most tízmillió példányt adtak el a hibrid konzolból.

Hirdetés

Sokan kételkedtek a Nintendo Switch sikerében, részben a versenytársakhoz képest gyenge hardver, illetve a megjelenés előtt erősen kétséges játékfelhozatal miatt. A japán cég viszont frappáns választ adott azoknak, akik a Wii U után a vesztüket vizionálták és becsléseik szerint mára tízmillió darabot adtak el a hibrid konzolból.

Hirdetés

Ezzel kilenc hónap alatt közel kerültek a Wii U öt év alatt összehozott 13,5 milliós eladásaihoz, ami tisztán mutatja, mennyivel nagyobb lendülettel rajtolt el az új gép. Nem volt persze hátrány, hogy a számos, a Wii U-ról áthozott játék mellett új IP-t is láthattunk a Switchen, illetve a The Legend of Zelda: Breath of the Wild és a Super Mario Odyssey, az idei év két kiemelkedő kritikai sikert elérő játéka is az exkluzív felhozatalt erősítette.

Emellett a Nintendo statisztikái szerint a játékosok élnek is a hibrid konzol adta lehetőségekkel és használják mind a hordozható, mind a dokkolt módot. A tízmillió eladott Switch egyébként számos pénzügyi elemző előzetes becslését meghaladja a 2017-es eladások tekintetében.

Mit gondoltok, az új gép tényleg kihúzhatja a Nintendót a pácból?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)