Hirdetés

Robotoknak és nyerészkedőknek köszönhető, hogy világszerte készlethiány van Switchből

|

Sokan botokat fejlesztettek ki az online webshopok figyelésére, az így felvásárolt konzolokat pedig iszonyatos haszonnal adják tovább.

Hirdetés

Elképesztő sikert aratott a Nintendo legutóbbi konzolja, melynek már a megjelenésekor is készlethiány mutatkozott az iszonyatos mértékű kereslet miatt. Most ismételten gondban lehet az, aki beruházna egy Switchre, mivel a kis gép népszerűségéből a japán cég mellett mások is hasznot akarnak húzni, ehhez pedig válogatott módszereket vetnek be. 

Hirdetés

A Motherboard oknyomozó anyagából az derült ki, hogy jó páran kifejezetten arra álltak rá, hogy minél előbb értesüljenek róla, ha egy webshopba újabb Nintendo Switch szállítmány érkezik. Ebben a Bird Bot van a segítségükre, mely figyeli, hogy hol válnak elérhetővé a konzolok, és automatikusan felvásárolja a teljes készletet - általában azelőtt, hogy egy átlag vásárló egyáltalán észrevehetné a frissen érkezett gépeket. 

Az ilyen gépek, melyek általában 3-400 dollár körül mozognak, nem ritkán 500 dollárért kerülnek fel az eBayre, de a nemrég megjelent, Animal Crossing-témájú csomagért 750 dollárt is elkértek. A Nintendo azt nyilatkozta, hogy senki ne aggódjon, mivel újabb készletek érkeznek majd a konzolból, de félő, hogy a viszonteladáson nyerészkedők ezekre is lecsapnak majd. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)