Hirdetés

Nintendo Switch - nem csak az alapgép, a Lite is őrült tempóban fogy

|

Ismét szép, nagy számokat láthatunk a Nintendo friss pénzügyi jelentésében.

Hirdetés

Minden hónapra jut egy erős exkluzív, ezért folyamatosan csábító tud maradni a Nintendo Switch. Ma például a Luigi's Mansion 3 motiválhatja a vásárlókat, két hét múlva meg a Pokémon Sword és Shield fogja.

Hirdetés

A szeptember végével lezárult, második pénzügyi negyedévben a Nintendo Switch eladásai elérték a 41,7 milliót, közel 5 millió gép fogyott július és szeptember között - több mint kétszer annyi, mint az első negyedévben. A Switch Lite is jól startolt, 1,95 millió kelt el belőle a megjelenést követő tíz napban. A 3DS eladásai természetesen zuhantak, de Shuntaro Furukawa, a Nintendo elnöke azzal nyugtatta a befektetőket, hogy több, 3DS-es franchise is Switchen folytatja majd történetét.

Szoftverek tekintetében a Super Mario Maker 2 nyerte a negyedévet 3,93 eladott példánnyal, míg a The Legend of Zelda: Link's Awakening a második lett 3,13 millióval. A Mario Kart 8 Deluxe-ból (ami ugye 2017-ben jelent meg, de továbbra is úgy veszik, mintha kötelező lenne) elpattant 2,32 millió, a Fire Emblem: Three Houeseból pedig 2,29 millió talált gazdára. Az új Mario és az új Zelda az örökranglista 9. és 10. helyét foglalták el, a teljes rangsor így néz most ki:

  1. Mario Kart 8 Deluxe - 19,01 millió
  2. Super Smash Bros. Ultimate - 15,71 millió
  3. Super Mario Odyssey - 15,38 millió
  4. The Legend of Zelda: Breath of the Wild - 14,54 millió
  5. Pokemon: Let's Go, Pikachu és Eevee - 11,28 millió (együttesen)
  6. Splatoon 2 - 9,28 millió
  7. Super Mario Party - 7,59 millió
  8. New Super Mario Bros. U Deluxe - 4,59 millió
  9. Super Mario Maker 2 - 3,93 millió
  10. The Legend of Zelda: Link's Awakening - 3,13 millió

Kíváncsian várjuk, hogy az új Pokémonok hova férkőznek be, a Luigi's Mansion 3-nak sikerül-e a top 10-ig jutnia, illetve meddig növekszik a Link's Awakening játékosbázisa, hiszen az mindössze 10 napot töltött a piacon a szóban forgó negyedévben.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)