Hirdetés

Hivatalosan is a Switch a Nintendo történelmének leggyorsabban fogyó konzolja

|

Befutott az NPD jelentése, és egyelőre nagyon szép számokat produkál az új konzol.

Hirdetés

Még nem is láttuk a nemzetközi számokat, de csak az amerikai adatok alapján is szépen teljesít a Nintendo Switch. Az NPD jelentése szerint már 906 000 darab fogyott a konzolból márciusban.

A Nintendo of America nagy örömmel mesélte a hírt, kihangsúlyozva, hogy a március ráadásul nem is szokványos hónap konzolindításra. Nincs karácsony, nincs semmi különleges ok, ami vásárlásra késztetné a néptömeget.

A globális eladási számokat majd a Nintendo következő pénzügyi tájékoztatója, tehát április 27. után fogjuk megtudni. Addig is kiderült, hogy a The Legend of Zelda: Breath of the Wild is szépen pörgött Amerikában: 1,3 millió fogyott belőle. Ebből  925 000 Switchre, 460 000 Wii U-ra ment el.

Kíváncsian várjuk a nemzetközi jelentést. Egyelőre úgy néz ki, hogy a legtöbb játéküzlet kifogyott a konzolból, és a Nintendo alig tud lépést tartani az igénnyel. A Redditen folyton lehet látni posztokat emberektől, akik heteket várnak a rendelésükre, és a GameStop és Wallmart üzletei is azonnal kifogynak, amint kapnak egy új szállítmányt.

Remélhetőleg ez az iram megihleti majd a játékfejlesztőket, és a Skyrim, Payday 2, és a Minecraft mellett komolyabb third party címeket is kapunk majd a konzolra.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)