Hirdetés

Melyik konzol fogyott a legjobban augusztusban?

|

Ismét érkezett néhány statisztikai adat arról, hogy merre is tart jelenleg a konzolpiac, legalábbis ami az Egyesült Államokat illeti.

Hirdetés

Sem a Wii U sem pedig a 3DS nem tudták megismételni azt a történelmi jelentőségű csodát, amit az elődeik hajtottak végre, így rengetegen szkeptikusan álltak hozzá, hogy a kifejezetten szokatlannak mondható Nintendo Switch vissza tudja-e majd rántani a céget az élvonalba.

Hirdetés

Az NPD Group legújabb hardveres eladási statisztikáiból most kiderül, hogy annyira mégsem kell félteni a céget, hiszen a Nintendo Switch augusztus legjobban fogyó játékkonzolja lett, megelőzve az összesített adatokban domináns helyzetben lévő PlayStation 4-et. Ez azért is fontos eredmény, mert egyébként az előző hónapokban a havi lebontást is vezette a Sony konzolja, így könnyen lehet, hogy most jött el az a pillanat, amikor a játékosok végre elkezdtek rákapni a Nintendo család legújabb tagjára.

Persze ettől még egy jó ideig nem kell tartania a Sony-nak a Nintendótól, viszont emellett az is igaz, hogy a Microsoft konzoljával szorosnak mondható a verseny, hiszen míg a PS4 nagyjából 19 millió eladott darabnál jár, addig az Xbox One 17 milliónál tart. A remek számok ellenére egyébként sajnos az is igaz, hogy gyengült a hardverpiac, ugyanis mindhárom konzol gyengébben teljesített az előző hónaphoz képest, persze ez könnyen lehet, hogy inkább annak tudható be, hogy szeptemberben az emberek már inkább az ünnepi leárazásokra spórolnak (én legalábbis tűkön ülve várom a jó kis akciókat).

Érdekes látni, ahogy a Nintendo Switch szépen lassan megtalálja a helyét a piacon és nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy mit hoz a jövő. Ti mit gondoltok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)