Hirdetés

Rekordokat döntöget a Ninteno Switch, nagyot ment a Wildlands

|

A Nintendo óriási sikert aratott a legújabb platformjával, emellett pedig a Ghost Recon Wildlands is hatalmasat szakított az előző hónapban.

Hirdetés

Hosszú várakozás és találgatás után végre megjelent a Nintendo legújabb, innovatív konzolja, a Nintendo Switch. Sokan még mindig kétkednek abban, hogy mire viheti egy ilyen fura konzol, arról nem is beszélve, hogy az első széria nem éppen tökéletes, de az biztos, hogy ha más nem is, a The Legend of Zelda: Breath of the Wild rendíthehetlenül rángatja a platformot a siker felé.

A játékipar elemzésével foglalkozó NPD Group ebben a hónapban is megosztotta, hogy milyen adatokat sikerült összegyűjteniük az előző hónap pénzügyi sikereire vonatkozóan, az eredmények között pedig akad néhány meglepetés. Az első és legfontosabb, hogy a Wii U harmatos sikere után mennyire hatalmasat fordított a szerencséjén a Nintendo:

"A Nintendo Switch a cég felülmúlta minden eddigi hardveres rajtját és 1995 óta (tehát mióta az NPD követi ezt a kategóriát) világszinten ez volt a második legsikeresebben induló új platform."

A sikerhez egyértelműen hozzájárult a Breath of the Wild, ami az utóbbi idők egyik legjobban sikerült játéka és egyértelműen a konzol legnagyobb húzócíme. Természetesen nem ez volt az egyetlen erős megmozdulás a hónapban, hiszen márciusban jelent meg a Mass Effect: Andromeda és a Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands is, utóbbi pedig rögtön el is vitte az első helyet.

Egyébként a teljes játékipar összesen 485 millió dollárt keresett hardvereken (ezen sokat dobott a Switch megjelenése) és 612 milliót szoftvereken, szóval úgy tűnik, hogy továbbra is megéri játékokat árulni. A teljesség kedvéért nézzük meg a márciusra vonatkozó top 10-es listát:

  1. Ghost Recon Wildlands
  2. The Legend Of Zelda: Breath Of The Wild
  3. Mass Effect: Andromeda
  4. Horizon Zero Dawn
  5. MLB The Show 17
  6. Grand Theft Auto V
  7. For Honor
  8. NBA 2K17
  9. Nier: Automata 
  10. Call Of Duty: Infinite Warfare

Ti mit gondoltok? Megérdemelt a Wildlands első helye? Milyen jövőt jósoltok a Nintendo Switch-nek?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)