Hirdetés

Fél év alatt fogyott annyi Nintendo Switch, mint Wii U-ból évek alatt

|

A Nintendo Switch eladásai már a Wii U összeladásainak felénél járnak, holott az előbbi konzol csak március óta kapható.

Hirdetés

Nem jönnek be mindig a Nintendo számításai, de amikor igen, akkor nagyon. A Wii U bukás volt, mindössze 13,5 millió példányt sikerült értékesíteni belőle öt éves pályafutása alatt, viszont a Switch kapcsán nincs miért aggódni.

Hirdetés

Márciusban jelent meg, és hat hónap alatt 7,63 millió példány talált gazdára. A japán cég egy kicsit el is mérte a keresletet, sokkal kevesebbet gyártatott, mint amennyire igény volt, de gyorsan kapcsolt, és most már nincs készlethiány. A megjelenés óta elérhető The Legend of Zelda: Breath of the Wild 4,7 milliónál jár, a Mario Kart 8 Deluxe 4,42 milliónál, a Splatoon 2 pedig július és szeptember között 3,61 millió érdeklődőt vonzott. A 1-2 Switch 1,37 milliónál, az ARMS 1,35 milliónál jár, úgyhogy nem csak a gépet, a játékokat is szép számmal viszik. A múlt héten megjelent Super Mario Odyssey nagyot lendít majd az eladásokon.

A tavalyi év azonos időszakához képest a Nintendo 173 százalékkal nagyobb bevételt termelt; 374 milliárd jent (864 milliárd forintot), melyből közel 51 milliárd yen (118 milliárd forint) volt a profit. Nincs miért aggódni, a szárnyalás tartani fog még.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)