Hirdetés

Pert vesztett a Nintendo a Wii Remote technológiája miatt

|

Pár évvel ezelőtt az időseket segítő eszközökre szakosodott iLife beperelte a Nintendót a Wii Remote kontrollereket működtető technológia miatt, a bíróság pedig most meghozta az ítéletet.

Hirdetés

Négy évvel ezelőtt történt, hogy az iLife beperelte a Nintendót a Wii kontrollerei miatt, a bíróság pedig most úgy döntött, hogy a cég valóban megsértette az iLife szabadalmait.

Az iLife többek között olyan technológiák kifejlesztésével foglalkozik, amelyekkel kisgyermekeket és időseket lehet monitorozni és gyorsan reagálni, ha segítségre van szükségük. Ide tartozik az is, ha pl. egy idősebb beteg elesik, amelyet egy gyorsulásmérő segítségével hatékonyan lehet detektálni. Az iLife-nak erre vonatkozóan szabadalmai is vannak, amelyet szerintük a Nintendo megsértett, így pár évvel ezelőtt pert indítottak ennek ügyében.

Négy év kellett, hogy megszülessen a végső ítélet, a bíróság pedig úgy döntött, hogy az iLife-nak ad igazat, ami miatt a Nintendónak 10 millió dolláros büntetést kell majd fizetnie. A Nintendo természetesen nem ért egyet az ítélettel és már bejelentették, hogy hamarosan fellebbezni fognak az ügyben.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)