Hirdetés

Tényleg leáll a Wii U gyártása

|

A Nintendo korábban tagadott, most viszont hivatalosan is bejelentette, hogy hamarosan beszünteti előző generációs konzolja gyártását.

Hirdetés

Négy éve jelent meg és már akkor sem számított korszerűnek a Wii U, a Nintendo legutóbbi otthoni konzolja. Eleinte a nyugati nagy kiadók is mutattak iránta érdeklődést, viszont szép lassan elfogytak a külsős fejlesztőktől származó játékok, szinte csak a Nintendo sajátjai maradtak.

Jó ötlet volt, de kevés játékban lehetett kényelmesen használni a második képernyőt. Talán túlzás azt állítani, hogy megbukott, de tény, hogy a Nintendo más gépeihez képest nagyon kevés fogyott belőle, és folyamatosan csökkent iránta az érdeklődés. Most elérkezett az utolsó pillanat: a cég japán oldalán megjelent egy üzenet, miszerint hamarosan leáll a gyártás. Ez egyelőre nem szerepel a többi régióhoz tartozó hivatalos oldalakon (a Nintendo határozottan cáfolt korábban), de valószínű, hogy Európában sem készül majd több új gép. A Wii U ettől függetlenül a készlet erejéig még a polcokon marad, de a Switch szép lassan átveszi a helyét (pláne ha visszafelé kompatibilis lesz, amit egyelőre nem erősítettek meg). 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)