Hirdetés

Felvásárolták a Rage 2 fejlesztőit

|

A Nordisk Film 89 millió eurót fizetett ki a Just Cause és a Mad Max fejlesztéséről ismert Avalanche Studios teljes tulajdoni jogáért.

Hirdetés

A Nordisk tavaly már bevásárolta magát a cégbe egy laza 10 millió dolláros befizetéssel, de idén úgy gondolta, hogy akkor fel is vásárolná az egészet. Az Avalanche Studios értékét 117 millió euróra becsülték fel, a Nordisk 89 millióért vásárolta fel azt.

Hirdetés

Ezzel a szórakoztatóipari vállalat teljes tulajdonosa lett a Just Cause sorozat és a Mad Max játék fejlesztéséről ismert csapatnak. A stúdió feje, Pim Holfve szerint ennél jobb dolog nem is történhetett volna velük:

"Ez egy jó ajánlat volt, a jó időben. Tavaly óta már egyébként is együtt dolgoztunk a Nordisk csapatával, és nagyon jó élményeink voltak velük kapcsolatban. Bár mi nagyon jók vagyunk nyílt világú játékok építésében, mégis csak egy 111 éves cégről beszélünk, aminek tagjai bőven tudnak újat mutatni nekünk tudásukkal és tapasztalatukkal."

Hozzátette, hogy a Nordisk nem akar beleszólni a jelenlegi terveikben, és kreatív döntéseikbe. Még a stúdió alkalmazottaival sem akarnak kezdeni semmit. Az egyetlen változás az lesz, hogy a cég vezető menedzsere, Mikkel Weider beül az Avalanche tárgyalásaira. A többi kiadóval kapcsolatos megegyezéseikbe sem akarnak belekontárkodni - tehát a csapat partneri kapcsolata a Bethesdával a Rage 2 kapcsán sem változik.

A felvásárlással kapcsolatos minden jogi folyamat júniusban fog lezárulni. Ha tényleg minden úgy fog működni, ahogy az a közleményben szerepelt, akkor nagyon izgalmas és jövedelmező szakasz fog következni a stúdió életében.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)