Hirdetés

Panaszt nyújtott be az EU-nál Norvégia a Sonyval, a Valve-vel, az EA-vel és a Nintendóval szemben

|

A norvég fogyasztóvédők sérelmezték, hogy egyik cég sem tett eleget egy EU-s kötelességének.

Hirdetés

A játékiparban érzékeny téma a pénzvisszatérítés: sokan engedik, de mások a feltételek.

Hirdetés

A PlayStation Store-ban például csak akkor lehet pénzt visszakérni, ha nem indítottuk el egy játék letöltését, a Steamen akkor kaphatjuk vissza a kifizetett összeget, ha 2 óránál kevesebbet játszottunk a 14 napnál nem korábban megvásárolt játékkal, az Originen az első indítást követő 24 órában, a vásárlás utáni 7 napon belül van lehetőségünk meggondolni magunkat. 

Konkrétan azt sérelmezte a norvég hatóság, hogy a Steam, az Origin és a PlayStation Store felhasználói nincsenek elég egyértelműen tájékoztatva annak kapcsán, mikor, milyen feltételekkel veszítik el jogukat a pénzük visszakérésére. A Nintendónál az előrendelések nem visszavonhatók, szerintük ez sérti a szabályokat.

Egyébként hivatalosan 14 napot kellene biztosítani arra, hogy a fogyasztók elálljanak a vásárlástól. Ez sok idő, ennyi a legtöbb játék esetében elég ahhoz, hogy végigjátsszuk. Nyilván nem volna életszerű a játékiparra is ráhúzni, és úgy tűnik, ezt nem is erőltetik szerencsére.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)