Hirdetés

A Call of Duty: WWII volt 2017 legjobban fogyó játéka az USA-ban

|

Az amerikai fogyasztói szokásokat elemző NPD elkezdte elemezni a 2017-es játékokkal kapcsolatos eladási adatokat, a tavalyi kiváló játékfelhozatalból pedig ismét a Call of Duty került ki győztesen a pénztáraknál.

Hirdetés

A 2017-es év kifejezetten érdekes volt a játékvilágban, de ami a teljes iparágat illeti, vannak olyan dolgok, amik nem változtak meg tavaly sem. A Call of Duty: WWII az egész 2017-es évben a legtöbb eladást produkálta az USA-ban az NPD Group elemzése szerint, sőt, a legnagyobb versenyt produkáló december hónapjában is, amit már zsinórban nyolcadik éve mondhat el magáról a sorozat.

Hirdetés

Igaz a teljes éves elemzését még nem adta ki az elemző cég, egyik munkatársuk, Mat Pisciatella megosztott néhány fontos infómorzsát, köztük a fenti adatot is a Twitter-fiókján. Megtudtuk például, hogy tavaly ismét nőtt az amerikai játékipar, a szoftver-hardver- és kiegészítő eladások 11 százalékkal termeltek több bevételt, mint 2016-ban. Ugyan a legnépszerűbb műfaj ezúttal is a lövöldözős játékoké lett, a legnagyobb növekedést (68%-ot) a versenyjátékok könyvelhették el, köszönhetően valószínűleg nem kis részben a Project CARS 2, a Forza Motorsport 7, a Gran Turismo Sport és a Need For Speed Payback négyesének köszönhetően.

A decemberi szezon legnépszerűbb konzolja a Nitendo Switch volt az Államokban, igaz a teljes évet nézve továbbra is a PlayStation 4 volt a piacvezető masina. Azért a 3DS és a 2DS sem merült teljesen feledésbe, decemberben 2014 óta a legjobb eladásokat produkáló hónapját hozta a kézikonzol, így az összes költést tekintve az év utolsó hónapjában a Nintendo termékeire adták ki a legtöbbet az amerikai gamerek, míg ezt a listát 2017 egészére levetítve a Blizzard vezeti. A többi, Pisciatella által kiemelt statisztikát itt találjátok.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)