Hirdetés

Miért is kerültek le az Activision Blizzard játékok a GeForce Now kínálatból?

|

A legtöbben már szinte reflexből támadni kezdték az Activisiont a döntés miatt, viszont most kiderült, hogy az Nvidia sem feltétlenül a legprofibban járt el a kérdésben. Közben jól megmutatja magát a cloud gaming bizonytalansága.

Hirdetés

Egy hosszabb béta periódust követően néhány napja hivatalosan is útjára indult az Nvidia saját streaming szolgáltatása, a GeForce Now, viszont a legnagyobbb hírverést nem a megjelenés keltette, hanem az, hogy az Activision Blizzard máris levetette a saját játékait a kínálatból. Mivel az Activision Blizzard hírneve az utóbbi időben amúgy is sokat csorbult, ezért a legtöbb játékos egyszerűen húzott egy újabb strigulát oda, ahol a kiadó gaztetteit számontartja, viszont most kiderült, hogy ezúttal talán nem csak a kiadó lépett mellé.

Hirdetés

Az Nvidia úgy gondolta, hogy mivel az Activision részt vett a szolgáltatás bétatesztelésében, ezért az erre az időszakra kötött megállapodás a rajt után is érvényes marad, viszont mint kiderült, ez egy félreértés volt és az Activision szeretett volna egy új megállapodást kötni az elindulást követően az Nvidiával. Ez ugye csak azért probléma, mert a GeForce Now filozófiája pontosan az lenne, hogy nekik nem kell kereskedelmi megállapodást kötniük senkivel, hiszen a szolgáltatáson keresztül mindenki azokat a játékokat streamelheti, amelyeket a már most is elérhető digitális üzletekben megvett.

Persze az Nvidia szempontjából az is érdekes, hogy több kiadó játékai valóban kikerültek a szolgáltatásból az indulás előtt, pontosan azzal a céllal, hogy azok a cégek el tudják dönteni, hogy a bétát követően is maradni akarnak-e vagy sem, tehát azt sem lehet mondani, hogy az Activision egyedi szerepet töltött volna be a szolgáltatásban.

Mindenesetre most még nem tudni, hogy a két cég sikeresen meg tud-e majd állapodni, de remélhetőleg minél hamarabb visszakerül a tartalom a GeForce Now rendszerébe, már csak azért is, mert a játékosok egyelőre pont az ilyenek miatt bizonytalanok abban, hogy érdemes hinni a felhő alapú szolgáltatások folytonosságában.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)