Hirdetés

Kiakadt egy fejlesztő az Nvidia GeForce Now miatt

|

Megsértődött azon, hogy az Nvidia nem kérdezte meg, elérhetővé teheti-e a játékát a platformon, és ezért le is vetette azt.

Hirdetés

A többségnek nincs problémája az Nvidia rettentően népszerű, nagyon baráti streaming szolgáltatásával, de az Activision Blizzard és a Bethesda szinte kivétel nélkül levetette játékait a támogatott címek listájáról, és az EA, a Capcom, a Rockstar Games, valamint a Square Enix sem akar egyelőre részt venni a buliban.

Hirdetés

Mivel a GeForce Now-val csak azokat a játékokat játszhatjuk, amiket Steamen vagy egyéb digitális boltokban megvásároltunk, anyagi kár nem éri a kiadókat és a fejlesztőket, de többen sérelmezik, hogy az Nvidia úgy keres pénzt a 4,99 eurós előfizetéssel, hogy ebből nem ad azoknak, akik miatt eleve csábító a szolgáltatás. Most Raphael van Lierop, a The Long Dark rendezője, írója, producere írt Twitteren arról, hogy miért tűnt el a játék az Nvidia szolgáltatásának kínálatából.

"Elnézést kérünk mindenkitől, aki csalódott, hogy a #thelongdark nem játszható a GeForce Now-val. Az Nvidia nem kérte az engedélyünket, hogy a játékot a platformján elérhetővé tegye, ezért megkértük őket, hogy távolítsák el. Panaszaitokkal hozzájuk forduljatok, ne hozzánk. Ideális esetben a fejlesztőknek kell eldönteniük, hol találhatók meg játékaik."

Hozzátette, a cég bocsánatkérésként egy videokártyát ajánlott fel nekik, valamint hangsúlyozta, az elsődleges probléma, hogy nem keresték meg őket, és hogy azt feltételezték, nem is kell.

A felhasználók nem értik, miért volt szükség erre a kifakadásra. Többen azzal érvelnek, hogy a GeForce Now segítségével az eleve megvásárolt játékot egy távoli PC-re lehet telepíteni, tehát semmiben nem más, mintha a saját gépeikre telepítenének valamit, amiért egyszer már fizettek. Lierop az egyik felhasználónak válaszul azt mondta, a Valve-vel kötöttek megállapodást, az Nvidiával nem, és mivel utóbbi az elérhető tartalmakkal adja el a szolgáltatást, nem érzik korrektnek a cég hozzáállását.

Ti mit gondoltok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)