Hirdetés

Az Nvidia a bányászok helyett a gamereknek adná a kártyáit

|

Igaz, a VGA-gyártó nem tilthatja meg senkinek, hogy kiszolgálja a kriptovaluta-bányászokat, de arra kérik a partnereiket, hogy inkább a gamereknek adják el a termékeiket.

Hirdetés

Továbbra sem hagy alább a kriptovaluta-őrület, így a videokártyák iránti kereslet sem igazán csappant meg az elmúlt hónapokban. Emiatt az Nvidia arra kéri a partnereit, hogy ha lehet, próbálják az elsődleges célközönségnek számító játékosokat először kiszolgálni.

Hirdetés

Erről egy német gamer oldalnak mesélt a videokártya-gyártó egyik szóvivője, Boris Böhles, aki viszont azt is kiemelte, hogy egyik kiskereskedelmi egységet sem kötelezhetik, hogy ne adjanak el kártyákat a bányászgépek összeállítására készülőknek.

Ennek ellenére több német áruházlánc és webshop is bevezetett egy korlátozást arra, hány darab rendelhető egy adott grafikuskártya-típusból, amit általában kettőben maximalizálnak. Ezzel ellentétben a bányászatot komolyan gondoló vásárlók gyakran száznál is több kártyát szeretnének rendelni, sőt, az egyik cég annyira drágának ítélte az általa megrendelt kártyák megérkezéséig eltelt (és nem bányászással töltött) időt, hogy a szokásos hajós szállítás helyett külön repülőket bérelt, hogy azon szállítsa az általa nagy tételben megvásárolt hardvert.

Többen úgy gondolják egyébként, hogy a jövőben mind az Nvidia, mind az AMD előállhat kifejezetten a kriptovaluta-bányászatra szakosodott kártyákkal, így helyrebillentve a gamer GPU-k piacát.

Addig viszont kiutat jelenthetnek (a türelmes várakozás mellett) a bányászat által érintetlen laptopok, vagy az előre megépített konfigurációk, amiknek az összeszerelői általában korábban lefixált, vagy ahhoz képest csak kis mértékben növelt áron veszik a videokártyákat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)