Hirdetés

Nyilvánosságra hozták, hogy az Activision Blizzard zaklatással vádolt munkatársai közül hánynak kellett már távoznia

|

A belső vizsgálatok hatására lezajlott tisztogatásról szóló jelentést állítólag Bobby Kotick visszatartotta, mert ártott volna a cég megítélésének.

Hirdetés

Bármit is hozzon a jövő, 2021 nyarától számított hónapok (talán évek) olyan időszakként vonulnak be a történelembe, amire visszatekintve az Activision Blizzard aligha lehet majd büszke. Miután állami szervek bírósági eljárást indítottak a vállalat ellen a zaklatási ügyek sorával terhelt munkahelyi körülmények miatt, szponzorok vonták meg a támogatásukat, médiumok és streamerek kezdeményeztek bojkottot, szakszervezeti mozgalom alakult és számos alkalmazott kezdett sztrájkba.

Ezzel párhuzamosan egyes befektetők Bobby Kotick fejét követelték, amiért nem vette észre időben, hogy mi zajlott a gondjaira bízott vállalatnál, és nem tette meg a szükséges lépéseket, illetve ami az ügyvezetőre nézve még kellemetlenebb olvasata a történteknek, hogy esetleg tudott mindenről, csak nem foglalkozott a dologgal.

Hirdetés

Bobby Kotick azonban túlélte az elmúlt hónapok egymást érő botrányait, mi több, az igazgatótanács nyilvánosan biztosította őt támogatásáról, ezért feltehetően amiatt sem üti meg a bokáját, amit a Wall Street Journal szellőztetett meg. (Arra, hogy miért töretlen a cégvezetés lojalitása a játékosok körében meglehetősen népszerűtlen Kotick iránt, ez a portrécikk magyarázattal szolgál.)

A rangos pénzügyi lap cikke szerint a 2021 júliusa lefolytatott belső vizsgálatok eredményeként 37 alkalmazottjától szabadult meg az Activision Blizzard, olyanoktól, akikkel szemben kollégáik zaklatással vagy diszkriminációval kapcsolatos panaszt fogalmaztak meg. 44-en pedig megtarthatták ugyan az állásukat, de fegyelmiben részesültek. Az erről szóló jelentést már az ünnepek előtt nyilvánosságra akarták hozni, ám Bobby Kotick visszatartotta, mert félt, hogy az eddiginél is rosszabb fényben tünteti fel a céget, és azt sugallja, hogy nagyobb a baj, mint bárki hitte volna - állították a WSJ forrásai.

Természetesen szót kapott az érintett fél is, az Activision Blizzard képviselője megerősítette a távozók (volt, aki magától ment, másokat kirúgtak) és fegyelmiben részesítettek számát, ugyanakkor vitatta, hogy valóban 700 panaszt kellett kivizsgálniuk. Szerinte ezek zöme nem volt több a közösségi médiában megosztott bejegyzésnél vagy kommentnél és mindenféle ügyeket érintett, miközben csak egy kis részükben hangzottak el valóban komoly vádak. Emellett pedig tagadta, hogy Bobby Kotick bármit is visszatartott volna.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

A PC Gamernek címzett e-mailben az áll, még a legjelentéktelenebb ügyeket taglaló bejelentéseket is egyenként és alaposan kivizsgálták, július óta ezek több mint 90 százalékát fel is dolgozták. Ezek eredményeként váltak 37 munkavállalótól és kapott írásos megrovást, formális figyelmeztetést vagy más jellegű fegyelmi büntetést 44 másik. Ami pedig Bobby Kotickot illeti, az információ visszatartásával kapcsolatos felvetés nem fedi a valóságot, jelenleg is folyik az alkalmazottak tájékoztatása, és a vállalat a későbbiekben is rendszeresen be fog számolni az elért eredményekről.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)