Hirdetés

Oculus - az egyik alapító távozik, de a fejlesztés folytatódik

|

A Rift 2-t is elkaszálták, de semmi sincs veszve.

Hirdetés

Augusztus végén Palmer Luckey nyilatkozott arról, hogy még idén megoldást találhatnak a VR okozta rosszullétre, állítása szerint nagyon jól haladnak a fejlesztéssel. Viszont komoly változások is történtek a cégnél, amelynek részletei most derültek ki.

Hirdetés

Az Oculus egyik társalapítója és egykori vezetője, Brendan Iribe bejelentette távozását, miután hat évig a cég kötelékében tevékenykedett. Iribe 2016 végén, a Facebook felvásárlása után nagyjából két évvel lépett elő az Oculus PC VR csapatának élére. Elmondása alapján 20 évnyi fejlesztés után ez lesz az első nagyobb szünete, amit feltöltődésnek és a kreativitásnak szentel majd, továbbá alig várja már a következő fejezetet az életében. 

A TechCrunch forrásai szerint a fejlesztő azután döntött a kilépés mellett, hogy a vállalat virtuális valóság részlegének belső változásai miatt beszüntették a következő generációs, PC-alapú Rift 2 headset fejlesztését. Később a Facebook szóvivője reagált az értesüléseikre, és nem tagadta az új eszköz elkaszálását, ugyanakkor elmondta, hogy nagy terveik vannak a Rift jövőbeli verzióját illetően. Az Oculus PR csapata pedig azt erősítette meg, hogy Nate Mitchell, aki Iribével együtt dolgozott, továbbra is marad a pozíciójában és vezeti a csapatot, amit maga Mitchell is alátámasztott egy Twitter-bejegyzéssel: 

Szerinte számos nagyszerű dolog van készülőben náluk és a következő hónapok során több infót is megosztanak majd ezekkel kapcsolatban. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)