Hirdetés

Óriási bajba került az Embracer Group, egy nap alatt elfüstölt az értékének majdnem a fele

|

A lesújtó híreket valamelyest ellensúlyozhatja, hogy legalább a Dead Island 2 sikere messze felülmúlta az elvárásokat.

Hirdetés

Az elmúlt években a videojáték-ipar egyik legfontosabb szereplőjévé nőtte ki magát az Embracer Group, mely sorra vásárolja fel a stúdiókat és a szellemi termékeket. A közelmúltban a cégcsoport legnagyobb fogás A Gyűrűk Ura jogainak megkaparintása volt, amit követően nyomban nyélbe is ütött egy megállapodást az Amazonnal a következő, Középföldén játszódó MMO fejlesztéséről.

De nem minden üzletről mondható el, hogy a tulajdonosok szája íze szerint alakult. Az Embracer a minap már véglegesíteni készült egy 2 milliárd dollár értékű szerződést, ami az utolsó pillanatban kútba esett, és maguk a cégvezetők is elismerték, hogy a kudarc teljesen sokkolta őket. Természetesen nem kellett sokat várni arra, hogy a híreket lereagálja a tőzsde, a Forbes beszámolója szerint rövid idő alatt 40 százalékkal esett a cég részvényeinek árfolyama.

Hirdetés

Lars Wingefors ügyvezető szerint minden készen állt, az iratok is rendben voltak, és arra kérték a második felet, hogy zárják le a dolgot még a negyedik negyedéves pénzügyi jelentés nyilvánosságra hozatala előtt. Ekkor azonban váratlanul kosarat kaptak. Azt nem tudni, hogy egy újabb felvásárlásról, vagy az Amazonnal kötött megállapodáshoz hasonló üzletről volt-e szó, mindössze az értéke derült ki, ami 2 milliárd dollárra rúgott.

Viszont legalább azzal vigasztalódhat az Embracer Group, hogy a Dead Island 2 az erőteljes rajtot követően sem veszített lendületéből, és mostanra átlépte a 2 millió eladott példányt. Ezzel a Plaion (korábban Koch Media) és a Deep Silver történetének legjobban fogyó játékává lépett elő időarányosan.

És ha már szóba kerültek a jól fogyó játékok, akkor érdemes megemlékezni a Metro Exodusról, amelyből már 8,5 millió példány talált gazdára, nem meglepő, hogy készül a folytatása.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)