Hirdetés

Az Orion: Prelude fejlesztője nagyon sajnálja, hogy lenyúlta a Call of Duty fegyvereit

|

Az Activision nemrégiben pert indított a Trek Industries ellen azzal a váddal, hogy az Orion: Prelude-ot készítő csapat szinte egy az egyben átvette a Call of Duty: Black Ops 3 fegyvereit. Mint kiderült, az Actinak van igaza.

Hirdetés

Senki egy szót sem szólhatna, ha egy csapat olyan játékot készítene, amiben a valóságban is létező fegyverekkel lövöldözhetünk. A Call of Duty sorozat viszont már rég elhagyta a valóságot, rengeteg egyedi stukker került bele, amik úgy lászik, az Orion: Prelude egyik művészének is megtetszettek.

A héten az Activision eltávolíttatta a játékot Steamről, a Trek Industries főnöke, David Prassel pedig alaptalannak nyilvánította a kiadó vádait. Most azonban elismerte, hogy valóban lopás történt, és elmondta, ugyanannyira dühös, mint az Acti. Az Orionon dolgozó egyik művész olyan terveket is megszerzett és felhasznált, amiket nem láthattunk a sorozat játékaiban, de a kiadó tulajdonát képezték. Miután Prassel látta az egyértelmű bizonyítékokat, azonnal kirúgta a modellezőt, még annak ellenére is, hogy utóbbi felajánlotta, ingyen új fegyvereket készít.

A Trek Industries dolgozói online küldik az anyagokat, és a világ különböző pontjain élnek, így a vezetők nem látnak rá közvetlenül arra, min dolgoznak épp. Prassel aggódik, nem tudja garantálni, hogy ez a jövőben ne forduljon elő. Ő nem játszik, üzleti ügyeket intéz, így nem is tudja megállaptíani, játékának elemei egyeznek-e máshol látottakkal.

Az Orion: Prelude hamarosan visszakerülhet a Steamre, remélhetőleg nem lesz vele további probléma.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)