Hirdetés

Összesítettben nem múlta felül eladásokban az Assassin's Creed Valhalla az új Call of Duty-t

|

Ahogy sejtettük, torz képet ad a dobozos értékesítés, és a digitális számokkal együtt már egészen más a helyzet.

Hirdetés

A britek továbbra is lelkesen mérik és publikálják a játékeladási számokat, de a digitális értékesítés eredményeire mindig többet kell várni. A GSD UK ráadásul csak azon kiadók számait ismeri, akik beleegyeztek ezek összesítésébe, de szerencsére mind az Activision, mind a Ubisoft ilyen (és egyébként a legtöbb nagy kiadó beszállt), úgyhogy nagyjából van képünk arról, hogyan teljesítenek az új megjelenések az egyik fontos videojátékos piacon.

A hét elején írtunk arról, hogy a Call of Duty: Black Ops Cold War és az Assassin's Creed Valhalla versenyét dobozosan az utóbbi nyerte, de már akkor is számítottunk rá, hogy ez nem tükrözi a digitális értékesítés állását. Igazunk is lett.

Hirdetés

A Black Ops Cold Warból 39%-kal fogyott több digitálisan, mint a Modern Warfare-ből, de összesítettben a tavalyi CoD még mindig 16%-kal népszerűbb volt a startnál.

A Valhalla kelendőbb volt dobozosan, mint digitálisan, feltehetően azért, mert az új konzolok vásárlói egyszerre rendelték a gépet és a játékot, vagy ha már bementek a boltba, lekapták azt is a polcról. Az Odyssey-hez képest 200%-kal volt magasabb a digitális értékesítés, sőt, a Valhalla pusztán digitálisan jobban nyitott, mint az Odyssey mindkét értékesítési formát tekintve.

Érdekes még az is, hogy a CoD esetében 55%, az AC esetében 58% volt az xboxos vásárlás, és a maradék a PlayStation 4-es - aki a Sony platformját preferálja, valószínűleg már inkább megvárta a november 19-én érkező konzolt. PS5-ös számok egyébként még nincsenek is a listán, a Miles Morales azért kerülhetett fel, mert megjelent PS4-re.

Ez lett a digitális végeredmény:

  1. 1 Call of Duty: Black Ops Cold War
  2. Assassin's Creed Valhalla
  3. Spider-Man: Miles Morales
  4. FIFA 21
  5. Grand Theft Auto 5
  6. Watch Dogs Legion
  7. Monopoly Plus
  8. Need for Speed: Hot Pursuit Remastered
  9. Yakuza: Like A Dragon
  10. Red Dead Redemption 2
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)