Hirdetés

Otthagyja az EA-t Patrick Söderlund, a DICE egykori vezetője

|

A cég egyik első embere új kalandok után néz, a kiadó pedig maximálisan támogatja ebben.

Hirdetés

Patrick Söderlund volt a DICE CEO-ja egészen 2006-ig, és az EA általi felvásárlás után is a cég élén folytatta a munkát, míg nem előléptették, így az elmúlt években már ott ült a kiadó igazgatótanácsában. Söderlund nagyon fontos szerepet játszott abban, hogy a Frostbite az EA elsőszámú grafikus motorjává nőtte ki magát, és teljes mellszélességgel küzdött azért, hogy a játékosok igényeit, a játékélményt helyezzék előtérbe.

Hirdetés

Söderlund közel két évtizedet húzott le az EA kötelékében, ez idő alatt pedig nem keresett kifejezetten rosszul: tavaly például 48 millió dollárt tett zsebre, amiben nagy szerepe volt annak a 20 milliós bónusznak is, amivel minden bizonnyal megpróbálták maradásra bírni. Söderlund jobban keresett, mint az EA vezérigazgatója, Andrew Wilson.

Andrew Wilson egyébként egy hosszú közleménnyel búcsúztatta barátját, akinek távozásával átstrukturálnak néhány szervezeti egységet a kiadón belül. Söderlund az év végégig még a felmondását tölti a cégnél, vagyis a következő projektjét várhatóan csak 2019 elején leplezi majd le. Bőven van mit a tejbe aprítania, úgyhogy nem lepődnénk meg, ha nem egy kis indie csapattal kezdene pixel artos játékokat fejleszteni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)