Hirdetés

Otthagyja az orosz piacot a PlayStation, az Angry Birds kiadója is kivonul

|

A Sony és a Rovio képében újabb játékipari szereplők csatlakoztak az Oroszországot és Belaruszt érintő szankciókhoz.

Hirdetés

Egyre csak bővül azon kiadók és fejlesztők lajstroma, amelyek Ukrajnával szolidaritást vállalva átmenetileg felfüggesztik tevékenységüket az agresszor Oroszország, és a háborút támogató Belarusz területén. Többek között a CD Projekt, az Electronic Arts, a Microsoft és a Ubisoft is bejelentette, hogy nem ad el sem terméket, sem szolgáltatást a két említett országban, segíti az Ukrajnában tartózkodó munkatársait, továbbá jelentős pénzadományokat is felajánlottak.

Velük került most egy platformra a Sony és az Angry Birds mobiljátékokról elhíresült Rovio, miután mindketten csatlakoztak az elsősorban Oroszországot célzó szankciókhoz. Azt, hogy a PlayStation konzolok gyártója erre a lépésre készülhet, már sejteni lehetett a Gran Turismo 7 oroszországi rajtjának elmaradásából.

Hirdetés

A Sony Interactive Entertainment közleménye alapján a vállalat továbbra sem teszi elérhetővé a Gran Turismo 7-et Oroszországban, mi több, felfüggeszti a PlayStation Store működését, és ezzel párhuzamosan visszatart minden szoftver- és hardverszállítmányt, azaz játékot már nem lehet digitálisan vásárolni, dobozosan is legfeljebb csak annyit, amennyit a boltok tartanak készleten, és ugyanez vonatkozik a PlayStation 5, illetve PlayStation 4 konzolokra. Ezzel párhuzamosan 2 millió dollárt adományoz a Sony az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága, illetve a Save the Children nonprofit szervezet számára.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A korábban említett finn Rovio ugyancsak támogatásáról biztosította Ukrajnát, méghozzá oly módon, hogy minden alkalmazásboltból - beleértve a Google Play-t és az Apple App Store-ját - elérhetetlenné tette játékait orosz és fehérorosz területről. Emellett kikapcsolta a játékon belüli vásárlás lehetőség a már letöltött játékokban, amelyek a továbbiakban frissítésekre sem számíthatnak. Az Oroszországban, Belaruszban és Ukrajnában keletkezett bevételeket pedig olyan szervezeteknek adományozza a cég, mint például az Unicef.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)