Hirdetés

Pár hónapig még készlethiány lesz az Xbox Series konzolokból

|

Nemcsak a PlayStation 5-öt lesz nehéz beszerezni, hanem a Microsoft új masináit is.

Hirdetés

Részben a koronavírus-járvány, részben az újgenerációs gépek népszerűsége miatt sem a Sony, sem a Microsoft nem képes annyi új konzolt legyártatni, amennyire igény lenne, márpedig abból nincs hiány (soha nem rajtolt még olyan jól Xbox konzol, mint a Series S és a Series X, több mint egymillió masina talált gazdára egyetlen nap alatt).

A szűkös készleten az előrendelők és a szerencsésebb vevők osztozkodnak, noha a boltok azt ígérik, hogy folyamatosan érkeznek majd az új szállítmányok. A PlayStation 5 esetében a hiányt megoldották egy szimulátorral, az Xbox Series S/X esetében azonban marad a várakozás és a videótesztünk újranézése.

Hirdetés

Hogy meddig tart ez az ínséges időszak? A Microsoft pénzügyi vezetője, Tim Stuart arról beszélt a nemrég megtartott Jefferies Interactive Entertainment Conference során, hogy a készlethiány nem csak az év végére lesz jellemző, hanem a következő év elejére is.

Stuart elmondása alapján a harmadik pénzügyi negyedév végéig, vagyis 2021. március 31-ig számolhatunk a szükségesnél gyérebb felhozatallal, ám a negyedik negyedév során az ellátási láncuk végre ki fogja tudni szolgálni a hatalmas igényt, így a nyári hónapokra már teljes sebességgel fordulhatnak rá. 

Az Xbox feje, Phil Spencer egyébként a napokban elnézést kért a készlethiány miatt, de szavai szerint már két hónapja folyamatosan építik a konzolokat és próbálnak annyit eljuttatni a boltokba, amennyit csak lehetséges, de egyszerűen túl nagy irántuk a kereslet. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)