Hirdetés

Partnerséget kötött a LEGO és az Epic Games

|

A kockajátékok királyának számító LEGO és a Fortnite-ot készítő Epic Games hosszú távú együttműködésre készül.

Hirdetés

Mostanság elsősorban az Epic Games Store ingyenes játékai és az elképesztőnek ígérkező Unreal Engine 5 teljesítménye miatt áll a hírek középpontjában az Epic Games, de lehetséges, hogy a közeljövőben a LEGO-val kötött partnerségét is emlegetjük majd. A két gigász ugyanis egy előremutató ügyben egyesítették erőiket, látszólag nemes célból.

Hirdetés

A LEGO és az Epic Games közleményben adta a világ tudtára, hogy hosszú távú együttműködésre bólintottak rá a "metaverzum jövőjének alakítása érdekében", amelynek középpontjában az áll, hogy egy biztonságos teret alakítsanak ki a fiatal játékosok számára. A közös nyilatkozat így hangzik: 

"A családbarát digitális élmény olyan eszközökhöz nyújt majd hozzáférést a gyerekek számára, amelyek lehetővé teszik nekik, hogy magabiztos alkotókká váljanak, és csodálatos játéklehetőségeket biztosítanak egy biztonságos és pozitív térben."

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Niels B. Christiansen, a The LEGO Group vezérigazgatója a következőket jelentette ki: 

"A gyerekek élvezik a digitális és fizikai világban való játékot, és zökkenőmentesen mozognak a kettő között. Úgy véljük, óriási lehetőség rejlik bennük olyan élethosszig tartó készségek fejlesztésével a digitális élményeken keresztül, mint a kreativitás, az együttműködés és a kommunikáció. De felelősséggel tartozunk azért, hogy ezeket biztonságossá, inspirálóvá és mindenki számára hasznossá tegyük. Ugyanúgy, ahogyan generációkon keresztül védtük a gyermekek biztonságos fizikai játékhoz való jogait, elköteleztük magunkat amellett, hogy ugyanezt tegyük a digitális játékkal kapcsolatban is. Alig várjuk, hogy az Epic Gamesszel együttműködve alakítsuk ezt az izgalmas és játékos jövőt."

További részleteket egyelőre nem árultak el a partnerek, de úgy tűnik, hogy a LEGO a digitális jövő felé tesz egy komoly lépést az Epicnek köszönhetően, az Epicnek pedig hatalmas győzelmet jelenthet, hogy a bizalmába fogadta a vállalatot egy a gyermekekre köztudottan odafigyelő brand.

A Roblox több példáján keresztül is láthattuk, hogy mi a fiatalok milyen veszélyeknek vannak kitéve egy ilyen digitális platformon, szóval abból gyerkőcök és a szüleik is csak profitálhatnak, ha a LEGO és az Epic együttműködése nagyobb figyelmet és biztonságosabb virtuális környezetet eredményez. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)