Hirdetés

PC-s, mobilos és live service fronton erősít a Sony, de mi lesz a single-player játékokkal?

|

Két év sem kellett ahhoz, hogy teljesen újragondolja stratégiáját a PlayStation konzolok gyártója.

Hirdetés

Hermen Hulstra nem lehetne ráfogni, hogy ne dolgozna meg a pénzéért: a PlayStation Studios feje, aki a játékosok körében is nagy népszerűségnek örvend, ma körbeturnézta a sajtót, egyik kimerítő interjút adta a másik után. A Reuters hírügynökségnek például arról mesélt, hogy mik a Sony tervei, miután a cégnek jelentős részesedésre sikerült szert tennie a Bloodborne, a Dark Souls, a Demon's Souls, az Elden Ring és a Sekiro: Shadows Die Twice mögött álló FromSoftware-ben.

Ugyancsak fontos kérdéseket érintettet, amikor Julien Chièze youtuberrel beszélgetett. Példának okáért szóba került, hogy a jövőben mennyi időt kell várniuk a PC-seknek arra, hogy az ő platformjukra is megjelenjenek a PlayStation saját fejlesztésű játékai.

Hirdetés

Hulst az említetteken túl szívesen megvitatta az Axios hírportál által felvetett témákat is, szavai pedig megerősítették, hogy a PlayStation 5 megjelenése óta nagyot fordult a világ. A piacvezető konzolgyártó nemcsak a PC, valamint a mobilok mellett kötelezte el magát, hanem óriási összegeket invesztált abba is, hogy be tudjon lépni a szolgáltatásként kezelt játékok piacára. Emiatt vásárolta meg például a Halo eredeti fejlesztőit, a pillanatnyilag a Destiny szériát gondozó Bungie csapatát.

Mint azt Hulst elmagyarázta, a vállalat ráébredt, hogy a megnövekedett költségek miatt képtelenség fenntartani a hagyományos konzolos fejlesztési ciklust, ezért invesztál a PC-s és a mobilos piacba, és saját fejlesztői kapacitásának erősítésén túl (ezt a célt szolgálta a Savage Game Studios megszerzése) külsős partnerekkel is együtt kíván működni.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A PlayStation Studios feje is tisztában van azzal, hogy az elmúlt időszak eseményei aggodalommal töltötték el azokat a játékosokat, akik kifejezetten a történetvezérelt, egyjátékos címek miatt választották a cég konzoljait. Hulst arra emlékeztetett, hogy a Sony legnagyobb single-player játékai között több olyan is akad, amelyek kiemelkedően jövedelmezők voltak, valamint hozzátette még, hogy a PlayStation 4-et sem hagyják magára. Nem részesül az előző generációs platform közössége automatikusan minden új fejlesztésből, de mindegyik játék esetében megvizsgálják, hogy át lehet-e ültetni a régebbi gépekre is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)