Hirdetés

Phil Spencer elárulta, hogy felhagy-e a Microsoft az Xbox konzolok gyártásával

|

Aggódó és minden bizonnyal a munkájuk elvesztésétől tartó alkalmazottak előtt tisztázta a kérdést a Microsoft Gaming vezetője.

Hirdetés

Kommunikációs szempontból rémálomszerűen indult 2024 az Xbox Game Studiost, a ZeniMax Mediát és az Activision Blizzardot is a szárnyai alatt tudó Microsoft Gaming számára. Jóllehet, a redmondiak már-már rózsásnak mondható jövőképet festettek fel az idei játékfelhozataluk egy részét megvillantó Xbox Developer Direct révén, az Activision Blizzardot érintő tömeges elbocsátások, valamint az Xbox konzolok, sőt a brand létjogosultságát megkérdőjelező új, multiplatform fókuszú stratégiát övező pletykák egy szempillantás alatt megfordították a diskurzust.

Nem véletlenül kért szót a Twitteren Phil Spencer, hogy jelezze, hamarosan beszélnek az Xbox jövőjéről, előrevetítve hogy változások jönnek. Ugyanakkor a bizonytalanság légköre a rajongókon túl a cég munkatársait is beburkolta, ezért őket a Microsoft Gaming feje a minap közvetlenül tájékoztatta.

Hirdetés

Shannon Liao, az Inverse és korábban a The Washington Post újságírója hírlevelében arról írt, hogy Spencer egy állománygyűlés keretében reagált azokra a pletykákra, amelyek szerint a Microsoft a Segához hasonlóan kész bedobni a törülközőt, hogy a konzolgyártást feladva szimpla kiadóként működjön a továbbiakban. A redmondiak videojátékos részlegének első számú embere itt állítólag megerősítette, hogy valóban fontolóra vették házon belül fejlesztett játékaik kiadását különböző eszközökre, de a részletekre nem tért ki, ezekre a jövő héten esedékes bejelentésig várnunk kell. Ugyanakkor közölte, hogy nem tervezik leállítani a hardvergyártást, az Xbox konzolok változatlanul a több eszközt is magában foglaló stratégia részei maradnak.

Napok kérdése csupán, és kiderül, hogy Liao értesülései helytállóak-e, és kinek lesz oka örülni vagy szomorkodni az Xbox feltételezett irányváltása miatt.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)