Hirdetés

Phil Spencer egy podcastben mesélt pár érdekességet az Xbox Series X-ről

|

Az Xbox fejes nem szerette volna ilyen korán leleplezni az új konzolt, viszont meggyőzték, hogy ilyen bátor döntésekre van szükségük, ha szeretnék visszahódítani a piacot.

Hirdetés

Noha még egyik új konzolról sem tudunk kifejezetten sokat, a Microsoft azzal mindenképp beelőzte a Sonyt, hogy az Xbox Series X-et már tavaly év végén bemutatták. Phil Specer a Gamertag Radio nevű podcast ezredik adásának meghívottja volt, ebben pedig mesélt egy kicsit az új konzolról és azokról a döntésekről, amiket meg kellett hozniuk a fejlesztése során. 

Hirdetés

Spencer eredetileg ellenezte, hogy ilyen korán bejelentsék a Series X-et, mivel a korábbi Microsoft hagyomány az volt, hogy saját eseményen leplezik le az új gépet. Emellett attól is féltek, hogy a The Game Awardson a sok másik bemutatott játék mellet elvész a bejelentésük súlya. Viszont az egyik saleses kollégájuk ragaszkodott ahhoz, hogy meglépjék ezt. Végül Spencer beadta a derekát, ami jó döntésnek bizonyult:

"Nézzünk szembe a ténnyel, hogy nem vagyunk abban pozícióban a piacon, amiben a jelenlegi generációval szeretnénk. Nem hiszem, hogy meg fogjuk törni ezt, és növelni kezdjük a sikerünket azzal, hogy ugyanazt csináljuk, amit mindig is.  Menjünk és próbáljunk ki új dolgokat."

- mondta Spencer, ennek szellemében pedig előrehozták a bejelentést, ami valóban komoly rizikót hordozott magában. Azt már korábban eldöntötték, hogy a Hellblade 2-t itt mutatják majd be, erre pedig remekül rá lehetett építeni a Series X leleplezését is. Mint az később kiderült, a bátor lépés végül jót tett, hiszen rengeteg ember figyelmét keltették fel vele. 

A podcastben arról is mesélt, hogy már sok játék van, ami elérhető a visszafelé kompatibilitásnak köszönhetően, de még van munka a funkcióval:

"Már próbálgatom. Folyamatos fejlesztés alatt áll, és néha még újraindulnak a játékok. Ma még nem minden játéknál működik teljesen a kompatibilitás."

Azt is hozzátette, hogy van egy listájuk, és a rajta lévő címek elérhetővé tételén dolgoznak gőzerővel. Mivel Spencer állítás szerint nála már az új gép az elsődleges konzol, így bárki láthatja, hogy mikkel játszott az elmúlt időkben. 

A VR-ról is említést tett, amiről korábban igen sarkosan kijelentette, hogy nem érkezik a Series X-szel együtt. Most egy kicsit finomított az álláspontján, és elmondta, hogy nem arról van szó, hogy nem szeretnének ők is foglalkozni a technológiával, de egyelőre minden erejükkel a meglévő funkciók kicsiszolásán kell dolgozzanak. 

A közeljövőben egyre több bejelentésre számíthatunk az új generáció kapcsán, hiszen ha minden jól megy, akkor az idei karácsonyi szezonra már meg is érkeznek a boltok polcaira. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)