Hirdetés

Phoenix Point - a fejlesztők több mint 2 millió dollárt kaphattak az Epic-exkluzivitásért

|

A Snapshot Games igyekezett megalapozni a cég pénzügyi biztonságát.

Hirdetés

Idén márciusban derült ki, hogy az XCOM szellemi örökösének szánt Phoenix Point az előzetes ígéretekkel ellentétben a megjelenést követő egy évben kizárólag az Epic Store-ban lesz elérhető.

Hirdetés

A fejlesztést támogatók közül sokan heves elégedetlenségüket fejezték ki a Snapshot Games iránt, és nem értették, miért lesz a játék egy évig Epic-exkluzív. Egy bennfentes befektető számításai szerint valószínűleg azért, mert a stúdió garantált összeget kapott az Epictől, és ezért jobban megéri egy évvel elhalasztani a Steames és a GOG.comos megjelenést.

A Fig közösségi finanszírozási platform lehetőséget biztosít, hogy a szokásos lehetőségeken túl befektetői minőségben lehessen egy projektet támogatni. Egy ilyen támogató megosztotta a kapcsolódó számításokat a Resetera blogon, ezek alapján az Epic nagyjából 2,25 millió dollárt fizethetett a Snapshot számára az exkluzivitásért. Ez persze csak kalkuláció, a tényleges összeget nem tudjuk.

Julian Gollop ugyan nem osztotta meg részletesen a stúdió döntését indokló számításokat, viszont elmondta, hogy az Epic-kel kötött szerződés a Snapshot legjobb érdekeit, és a jövőbeli terveihez szükséges biztonságot szolgálja.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)