Hirdetés

A Planet Coaster fejlesztője beperelte a RollerCoaster Tycoon kiadóját

|

A Frontier Developments kifizetetlen jogdíjak miatt ment neki az Atarinak.

Hirdetés

Tavaly novemberben az annak idején a RollerCoaster Tycoon 3-at készítő Frontier bevitt egy utolsó szúrást a sorozatnak a Planet Coasterrel, ami mind a kritikusok, mind a játékosok körében diadalmaskodott az Atari által kiadott RollerCoaster Tycoon Worlddel szemben.

Azt hittük, a két fél rivalizálása ennyiben kimerül, viszont van még egy, máig tisztázatlan ügy, amire a Frontier most már jogi úton szeretne pontot tenni. A TMZ jelentése szerint az Atari a 2004-ben megjelent RCT3 után a Frontiernek járó jogdíj alig több mint felét (1,7 millió dollárt) fizette ki, holott az eladások alapján legalább 2,2 milliót kellett volna adnia. A fejlesztőcsapatnak a szerződés szerint jogában állna vizsgálatot kérnie, hogy kiderítse, az Atari által közölt adatok a valódi eladásokat tükrözik-e, azonban a vizsgálatot a kiadó megtagadta. Állítólag tavaly április óta próbálja a Frontier az ügy jogi útra terelése nélkül megoldani a problémát, de mivel a mai napig nem járt sikerrel, a cég kénytelen volt jogi segítséget kérni. Várjuk a fejleményeket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)