Hirdetés

Ismert kínai befektetőtől remél függetlenséget a PlatinumGames

|

A Bayonetta, a NieR: Automata és más sikerjátékok fejlesztője rálép a kiadóvá válás útjára.

Hirdetés

Belefáradhatott már a kiadókkal való egyezkedésbe a PlatinumGames menedzsmentje, hiszen azok mindenféle kikötésekkel - úgymint platformexkluzivitással - rukkolhatnak elő és nem egyszer beleszólnak az adott projekt fejlesztésének irányába is. Vélhetően ez, valamint a cég által kezelt IP-k birtoklási jogának megőrzése állhatott a döntés mögött, miszerint saját kezébe vegye sorsát a PlatinumGames, és a jövőben egymaga gondoskodjon játékai kiadásáról is. A terv megvalósításához szükséges tőkeinjekciót egy ismert kínai médiavállalat biztosítja, amely egyre inkább meghatározó szereplőjévé válik az iparágnak.

Hirdetés

A szóban forgó befektető nem más, mint a Tencent, amely az Epic Games és a Funcom részvényeseként jelentős befolyással bír, továbbá szó szerint úszik a mobiljátékok piacán megtermelt dollárhalmokban. Kenichi Sato elnök-vezérigazgató is érezhette, hogy a játékosok egy része szkeptikusan fogadja majd a hírt, ezért közleményében kihangsúlyozta, hogy a PlatinumGames függetlensége egyáltalán nem forog veszélyben.

Szeretnénk bejelenteni, hogy a Tencent Holding Limited által tőkeinjekcióban részesültünk együttműködésünk alapjaként. A társulás nincs hatással cégünk függetlenségére, változatlan szervezeti felépítés mellett működünk a továbbiakban is.

Azt reméljük, hogy a befektetés megerősíti üzleti pozíciónkat és lehetővé teszi, hogy a szimpla játékfejlesztéstől elmozduljunk a saját címeink kiadása felé. Egyúttal szélesebb, globális szemléletet várunk a partnerségtől, miközben a nevünkhöz méltóan magas minőségű játékokat készítünk.

Ahogy mindig, most is köszönöm állandó támogatásotokat, érdemes lesz nyomon követni, hogy mi mindent tartogatunk még számotokra.

Mit gondoltok, egy szebb jövőt vetít előre a Tencent felbukkanása, vagy ellenkezőleg, túl nagy kockázatot vállal a PlatinumGames?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)