Hirdetés

Már több mint 80 millió PlayStation 4 talált gazdára

|

A Sony büszkén ismertette a jelenlegi generációs konzoljuk kiváló eladásait, valamint beszámolt a PlayStation Plus előfizetői számairól is.

Hirdetés

Noha a Sony ügyvezető igazgatója a közelmúltban bejelentette, hogy a PlayStation 4 hivatalosan is életciklusának utolsó szakaszába lépett, ez a konzol bevételein még egyáltalán nem érződik, hiszen már 80 milliónál is több példányt szállítottak le belőle (ráadásul közeleg a pókemberes kiadás is, amit valószínűleg szintén kapkodni fognak a játékosok). 

Hirdetés

A Sony aktuális pénzügyi jelentéséből kiderült, hogy az április 1. és június 30. közötti időszak erős számokat produkált: a negyedév során ugyanis további 3,2 millió PlayStation 4 konzolt szállítottak le a viszonteladóknak, így összesen már 82,2 millió masina talált gazdára (ez százezerrel kevesebb, mint a 2017 ugyanezen időszakában mért számok). A vállalat arra számít, hogy a 2018-as pénzügyi év végére (azaz 2019 márciusára) sikerül eladniuk további 17 millió példányt. 

Ami viszont jelentős növekedésnek indult, az a szoftvereladás: míg ez a terület tavaly 348,1 milliárd jent termelt az említett időszakban, addig idén már 472,1 milliárdnak örülhettek a Sony-nál. A negyedév során értékesített 40,6 millió darab PS4-es szoftver 43%-a egyébként digitális volt. A Sony tervei között szerepel, hogy még több pénzt költ exkluzív címekre, így számíthatunk rá, hogy a fenti eredmények növekedni fognak a jövőben. 

A PlayStation Plus előfizetők tábora azonban egy picit megcsappant, hiszen 34,2 millióról 33,9-re esett vissza, persze ez még így is szép teljesítmény. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)