Hirdetés

A Sony bevételein is érződik, hogy mindenki a generációváltásra készül

|

Kevesebb PlayStation 4 konzol és játék fogyott, mint előző években, viszont a PlayStation Plus előfizetők száma nő.

Hirdetés

A harmadik pénzügyi negyedév sokaknál december 31-én zárult le, ennek köszönhetően lassacskán minden nagyobb videojátékipari szereplő eladásaiba belepillanthatunk a beszámolók révén. A Sony közzétette a PlayStationre vonatkozó eladásokat, amiből egyértelműen kiderül, hogy a játékostársadalom már a következő generáció beköszöntét várja. 

Hirdetés

PlayStation 4 konzolból 6,1 millió fogyott 2019 utolsó három hónapjában, ami határozott visszalépés a 2018-as év végéhez képest, amikor is kétmillióval több, 8,1 millió gépet sikerült értékesítenie a Sonynak. Ez azt jelenti, hogy 108,9 millió PS4 talált gazdára összesen, amivel ugyan nem sikerült a PS2 155 millióra becsült eladásait megdönteni, de így is a negyedik legtöbbet eladott gépről beszélünk a konzolok történetében.

Ugyanez a tendencia figyelhető meg a játékok terén is, amikből 81,1 milliót sikerült eladni, ami hatmillióval kevesebb, mint a 2018-ban. Ezzel szemben kétmillióval nőtt a PlayStation Plus előfizetők száma, így az év végére 38,8 millió ember élvezte a szolgáltatás előnyeit. Ez azt jelenti, hogy a konzoltulajdonosok 37%-a rendelkezik előfizetéssel, az eddigi tendenciákat nézve pedig tovább nő majd ez a szám, hiszen az előfizetés a visszafelé kompatibilitásnak hála a PlayStation 5 megjelenésével is ugyanúgy kínálja majd a remek játékokat. 

A következő konzol az idei ünnepi szezonban jelenik majd meg, addig pedig valószínűleg mind a gépek, mind a játékok eladásai tovább csökkenek, bár a The Last of Us: Part 2 és a Ghost of Tsushima sokat dobnak majd a 2020-as eladásokon, pláne ha a Sony ezekkel egy csomagban árulja majd a gépeket, kedvezőbb áron. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)