Hirdetés

PlayStation 4 - 94,2 millió konzol került a boltokba, a Plus előfizetők száma is nőtt

|

A Sony legfrissebb pénzügyi jelentésében ismét szép, nagy számokat láthatunk.

Hirdetés

A jelenlegi generáció nyertese egyértelműen a Sony, és emiatt a következőben is szép előnnyel indulhat. Bár nem tudjuk, mennyi Xbox One fogyott, mert a Microsoft titkolózik, biztos, hogy közelében sincs az eladott PS4-ek számának.

Hirdetés

A december 31-ével lezárult pénzügyi negyedévben 8,1 millió gép került forgalomba, amivel az összesen a viszonteladóknak átadott konzolok száma 94,2 millióra ugrott. A Sony 17,5 milliót tervezett erre a pénzügyi évre, és mivel 15,2 már elment, március 31-ig (a januári eladásokkal együtt) 2,3 millió kell, hogy sikerüljön elérni a célt.

Ha naptári évet nézünk, 17,7 millió konzol került tavaly a boltokba, ami alig több, mint a Nintendo 17,4 milliója.

Játékokból 87,2 millió fogyott, ennek 37%-a digitálisan. A PlayStation Plus előfizetők száma 36,3 millióra nőtt. 

Az eladásoknak legközelebb az áprilisban megjelenő Days Gone adhat egy lökést, de az már a következő pénzügyi év lesz. Aztán lóg még a levegőben a Ghost of Tsushima, a The Last of Us Part II és a Death Stranding is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)