Hirdetés

Már több mint 1 milliárd PlayStation 4 játék fogyott

|

A PlayStation 4 hivatalosan is lekörözte elődjét az eladott szoftverek tekintetében.

Hirdetés

A Sony Interactive Entertainment bejelentette, hogy már egymilliárd darab PlayStation 4-es szoftvert adtak el világszerte. Ebben a számban benne vannak a PS Store-on keresztül eladott digitális, és boltokban eladott dobozos játékok, de DLC-ket értelemszerűen nem számolták. 

Hirdetés

A pontos szám egyébként valahol 1,18 milliárd körül lehet, mivel csak tavaly nagyjából 247 milliónyi játék fogyott a rendszerre. Ezzel egyébként a PlayStation 4 lett a második legtöbb játékeladást produkáló konzol, egyedül csak a PlayStation 2 előzi meg. A PS4-nek még lesz dolga, ha utol akarja érni a nagy öreg 1,53 milliárdos végeredményét.

Konzoleladások tekintetében is hasonlóak az értékek. A PS4-ből 102,8 millió darab fogyott, míg a PS2-ből 155 millió. Azért a PS3-at sikerült leköröznie a négynek mindkét területen: az elődből 87,4 millió kelt el, míg a hozzá készült játékokból 999,4 millió.

Jelenleg úgy néz ki, hogy a PlayStation 4 megnyerte a jelenlegi konzolgenerációt, bár ebben benne van, hogy a Nintendo Switch csak három éve van piacon (így is összehozott mondjuk egy 52 milliós konzoleladási számot, ami a fele a PS4 eredményének). A Microsoft egyébként 46 milliónyi Xbox One-t adott el, így a zöld riválist bőven lehagyta a Nintendo csodagépe.

Ti melyik konzolt szereztétek be a közelmúltban?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)