Hirdetés

A PlayStation 5 és az Xbox Series X megjelenését is befolyásolhatja a koronavírus

|

Egy videojátékipar elemzésével évtizedek óta foglalkozó cég szerint a járvány hatásait akkor is megsínyli a következő generáció, ha azt idejében sikerül megfékezni.

Hirdetés

A koronavírus terjedésének megfékezése miatti óvintézkedések rengeteg videojátékipari szereplőt arra kényszerítettek, hogy lemondják tervezett programjaikat, és átgondolják bejelentéseik formátumát. Noha az E3 elmaradása miatt is elmorzsolunk egy virtuális könnycseppet, de a legtöbben mégis inkább azért izgulunk, hogy a COVID-19 terjedése ne legyen hatással az idei év végére beharangozott új generáció megjelenésére - egy elemző cég szerint azonban ez sajnos elkerülhetetlenül megtörténik.

Hirdetés

A DFC Intelligence 1994 óta figyeli és elemzi a videojátékipar rezdüléseit, legújabb jelentésükben pedig az éppen terjedő világjárvány hatásait boncolgatták:

"A koronavírusnak nagy valószínűséggel drasztikus rövidtávú következményei lesznek mindkét [következő generációs] rendszerre. Nagyon nagy esély van rá, hogy egy vagy akár mindkét konzol megjelenése kicsúszik a 2020-as évből."

Azt is megjegyzik, hogyha sikerülne is tartani a megjelenést, az ellátásban már kialakult nehézségek miatt a gépek ára magasabb lenne az előre tervezettnél.

"Jelenleg a gazdaság egy eddig példa nélküli bizonytalanságot él meg. Még ha a helyzet letisztul is egy pár héten belül, a tömeggyártás lehetőségeire és a felső kategóriás játékrendszerek megjelentetésére már most hatással van a járványt."

Noha az AMD - aki mindkét konzolhoz szolgáltat alkatrészeket - azt közölte, hogy a gyártás rendben halad, a csúszás lehetősége sajnos még egyáltalán nem zárható ki, hiszen egyelőre a szakértők sem tudják pontosan megjósolni, hogy milyen következményei lesznek a jelenlegi helyzetnek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)