Hirdetés

Mi volt a PlayStation történelmének legnagyobb bevételt hozó játéka?

|

25 éve érkezett meg az első PlayStation konzol, számtalan csodás játékot köszönhetünk az azóta 4 generációt megélt gépnek. Egy amerikai piackutató cég pedig ünneplésképpen megosztott velünk 1-2 érdekességet.

Hirdetés

Az amerikai piacról rendszeresen részletes statisztikákat megosztó NPD Group egyik munkatársa, Mat Piscatella Twitteren keresztül ünnepelt egy kicsit - munkájához hűen pár statisztikai érdekességgel -, hogy a 25 éves PlayStation széria milyen kiemelkedő eredményeket tudhat magáénak. Nem túl meglepő módon bevételek szempontjából az utolsó generáció arat, és sajnos részleteket sem tudtunk meg, szóval tényleg csak érdekességképpen jöjjön pár győztes.

Hirdetés

Bár a PS4 a legtöbb pénzt hozó konzol, darabszámban nem tudta eddig túlszárnyalni a PlayStation 2 sikereit (egy 2013-as adat szerint egyébként világszerte 158 millió darab ment el belőle, szóval ez megalapozottnak tekinthető, tekintve, hogy a Sony őszi üzleti jelentésében 102 millió eladott darabszámot jegyezhet be magának a PS4). Szintén ugyanez a helyzet a Dualshock 4 esetében, a legtöbb dollárt ez a termék zsebelte be, de darabszámra a PS2 kontrollere áll jobban. 

A legtöbb bevételt hozó játék a Grand Theft Auto 5 (ami nem csoda, hiszen már több mint 115 millió darabot adtak el belőle), az exkluzív címek közül pedig a Marvel's Spider-Man termelte a legtöbb dollárt a Sony számára a Egyesült Államokban (idén nyáron közzétett adatok szerint 13,2 millió darab talált gazdára).

A 20 dolláros PlayStation Store Game Card a konzoltörténelem másik királya, nyilván kényelmes ajándék, de sajnos értékesített darabszámot erről sem osztott meg Piscatella.

Nektek mi volt a kedvenc PlayStation játékotok? Minden generáció játszik.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)