Hirdetés

PlayStation Now - a játékosok inkább letöltik a játékokat

|

A Sony legfrissebb pénzügyi jelentéséből kiderült, hogy többen választják a játékok letöltését a streaming helyett.

Hirdetés

Már nagyjából 5 éve üzemel a PlayStation Now, mely a Gaikai által kifejlesztett streaming rendszerre épül: havi előfizetési díjért cserébe úgy játszhatunk PS3-as és PS4-es játékokkal, hogy azok egy távoli szerveren futnak.

Hirdetés

Ennek a technológiának vannak előnyei és hátrányai: minden azonnal elérhető, a PS3-as játékok emuláció nélkül mennek, de a játékélményt nagyban befolyásolja a netkapcsolat minősége, illetve a szolgáltatás még mindig csak 19 országból érhető el hivatalosan. A Sony is látja, hogy ha választani lehet, a játékosok inkább a letöltés mellett döntenek (PS4-es címek esetében él ez az opció), ami remélhetőleg arra sarkallja a céget, hogy a következő generációban már egy az Xbox Game Passhoz hasonló, mindenhonnan elérhető, minden játék letöltését lehetővé tevő rendszert dolgozzon ki - ugyanakkor az iparban most pont a streaming az új irány, de egyelőre kérdéses, hogy az ígéreteknek megfelelően fog-e működni a Google Stadia és a Microsoft Project xCloudja. A PS3-as játékok emulálását valószínűleg a PlayStation 5-ön sem lehet majd megoldani, de annyi már biztos, hogy az új masina gond nélkül fog futtatni PS4-es címeket.

A PlayStation Now jelenleg 700 000 előfizetővel büszkélkedhet. Nagyon várjuk már, hogy még több területre kiterjesszék, és itthonról is elérhető legyen.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)