Hirdetés

PlayStation-exkluzív Marvel játékkal, stúdióvásárlással és Xbox Cloud Gaminggel erősít a Meta videojáték részlege

|

Mark Zuckerberg a gamerek hátán felkapaszkodva építené tovább metaverzumát.

Hirdetés

Dacára annak, hogy még a Meta Labs alkalmazottait is csak fenyegetéssel lehet rábírni a Horizon Worlds meglátogatására, a Facebook alapítója elkötelezte magát a metaverzum koncepciója mellett, aminek kiteljesítésében fontos szerepet szán a videojátékoknak is, de természetesen csak azoknak, amelyek élvezetéhez VR-headset is kell. A tegnapi Meta Connect 2022 folyamán ennek megfelelően a méregdrága Meta Quest Pro és pár meghökkentő fejlesztés leleplezése mellett számos, a gaminghez kapcsolódó bejelentésre is sor került.

A Meta ezt az alkalmat ragadta meg, hogy elárulja, már több mint 1,5 milliárd dollárt költöttek a felhasználók a Quest Store-ban megtalálható játékokra és alkalmazásokra. A 400 cím bő egyharmada hozott legalább 1-1 millió dollárt, 33 alkotás pedig 10-10 milliónál is többet.

Kiemelkedően jól teljesít, és már 50 millió dollár felett jár a The Walking Dead: Saints & Sinners, de a Resident Evil 2 is 2 millióig jutott a debütálását követő első 24 órában.

Hirdetés

Hogy a Quest headsetek a továbbiakban is releváns videojátékos platformok maradjanak, a Meta még többet invesztál a tartalomfejlesztésbe, valamint stratégiai jelentőségű megállapodások sorát köti olyan partnerekkel, mint az NBCUniversal és a Microsoft. Az előbbi 2023-tól kezdve az Office sticomra, a Universal Monsters, a DreamWorks Animations a Blumhouse és a Universal Studios-féle Halloween Horror Nights franchise-aira támaszkodva különféle VR-élményeket fog szállítani.

Satya Nadella, a Microsoft ügyvezetője pedig személyesen harangozta be, hogy a Game Pass Ultimate-előfizetésbe integrált Xbox Cloud Gaming által támogatott eszközök közé bekerülnek a Quest headsetek is. Hogy mikor, az egyelőre nem derült ki. Mindenesetre az Xbox Game Pass könyvtárának játékait 2D-ben futtathatjuk majd, mintha egy hatalmas privát mozivásznon játszanánk.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A Meta megállapodott továbbá a Sonyval a mostanáig kizárólag PlayStation VR-on elérhető Marvel's Iron Man VR Meta Quest 2-re hozataláról, és egyúttal fel is vásárolta a november 3-án érkező játék fejlesztőjét, a Camouflaj csapatát. Mi több, ugyanerre a sorsra jutott a Twisted Pixel és az Armature Studio is, mostantól mindhárom az Oculus Studios alá tartozik.

Végezetül megtudtuk, hogy november 10-én befut az Among US VR, december 1-jén a The Walking Dead: Saints & Sinners Chapter 2 Retribution, és ugyanennek a fejlesztőjétől jön majd egy új VR-játék is Behemoth címmel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)