Hirdetés

Biztonsági kockázat miatt nem jelenhet meg Kínában a Pokémon GO

|

Kína egyelőre tart attól, hogy a játék a földrajzi adatok biztonságát és a közlekedést is veszélyeztetheti.

Hirdetés

Július óta a világ nagy részén fokozatosan elérhetővé vált a Pokémon GO, azonban maradtak még országok, ahol a Nianticnek egy kicsit harcolnia kell. 

Köztük van Kína is, ami egy hatalmas mobiljátékos piac, és ha a cégnek sikerülne betörnie, valószínűleg jelentős mértékű bevételre tehetne szert. Miközben sorra jelennek meg a gagyi másolatok, a hatóságok szerint maga a Pokémon GO veszélyt jelent a földrajzi adatokra, a fogyasztók személyes biztonságára és a közlekedésre. Ez csak az egyik ok, amiért még nem engedélyezték; a másik az lehet, hogy a Google Maps, amit a játék használ (lévén a Google terméke), be van tiltva az országban. Egyébként összességében a kiterjesztett valóság játékokban is veszélyt látnak. Tény, hogy történtek már balesetek a Pokémon GO-t játszókkal, de nem lenne helyes dolog kimondottan a játékot okolni, mikor ugyanúgy történnek balesetek például séta vagy vezetés közbeni üzenetküldés miatt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)