Hirdetés

A Pokémon: Sword és Shield lett a leggyorsabban fogyó Switch játék

|

Kimondani, hogy a Pokémon franchise népszerű olyan, mint elárulni, hogy a víz nedves. Ettől függetlenül a legutóbbi rész még így is meglepő számokat produkált hazájában és az egész világon.

Hirdetés

A Pokémon: Sword és Shield indulása nem volt buktatóktól mentes. A technikai gondok mellett rengetegen úgy érezték, hogy a GameFreak kétes döntéseket hozott a fejlesztés során, és lustává váltak a játéksorozattal. Ettől függetlenül a legutóbbi rész elképesztő tempóban repül le a polcokról.

Hirdetés

A megjelenést követő három napban 1 364 544 dobozos példány kelt el a játék Japánban. Ebben a számban benne vannak a fizikai kiadások, a letöltőkódok, és a dupla kiadások. El se merjük képzelni, hogy mekkora lenne az eladási szám, ha a digitális adatokat is megkaptuk volna. A fenti eredménnyel a Pokémon lekörözte az előző csúcstartót, a Super Smash Bros. Ultimate-et, amiből egyébként 1,23 millió fogyott ugyan ennyi idő alatt. A Pokémon megjelenése egyébként a konzoleladásokat is megtolta. Pontosan 180 136 darab konzol talált gazdára Japánban november 11. és november 17. között. Ebben azért a Smash Bros. nyert, mivel nagyjából 100 000 darabbal több gépet adtak el annak startjakor. 

Még a Japánban produkált számoknál is nagyobb teljesítmény azonban az, hogy a Pokémon: Sword és Shield világszinten átlépte a 6 milliós eladási mérföldkövet, ezzel pedig az egész Nintendo Switch platform leggyorsabban fogyó címévé vált. Összehasonlításképpen a tavalyi Pokémon Let's Go játékokból fele ennyi fogyott ugyanennyi idő alatt, a Super Smash Bros. Ultimate pedig 5 milliós eladást tudott összehozni. 

A szép számok ellenére magán a szérián belül nem lett abszolút király a Pokémon: Sword és Shield, ugyanis a Nintendo 3DS-es Pokémon: Sun és Moon összesen 7,2 milliós eladást produkált megjelenésének hetében. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)