Hirdetés

Kezdődik: perli a PUBG fejlesztője a Fortnite fejlesztőjét

|

A PUBG Corp. jogsértésre hivatkozva nyújtott be keresetet az Epic Games ellen.

Hirdetés

Miközben a Fortnite napjaink egyik legnépszerűbb játéka, a PlayerUnknown's Battlegrounds számai nagyot zuhantak az elmúlt hónapokban. Azt nem tudjuk pontosan, előbbivel mennyit játszanak, de utóbbi esetében a SteamChartson jól látható a február óta folyamatos, egyre nagyobb mértékű csökkenés.

Hirdetés

Ennek azonban valószínűleg nincs köze a perhez, mivel az még januárban indult, de a szöuli bíróság döntését befolyásolhatja. A koreai székhelyű PUBG Corp. az Epic Games Koreának ment neki, mondván a Fortnite másolta a PUBG-t, de ennél több részletet nem tudunk.

A Fortnite eredetileg a Save the World PvE móddal jelent meg, de miután az nem vonzott elég érdeklődőt, pár hónap alatt elkészült a Battle Royale. Miután egyrészt ingyenes volt, másrészt PC mellett PS4-re és Xbox One-ra is elérhető (szemben a PC-exkluzívként startoló PUBG-vel), hamar felszökött a népszerűsége. A Bluehole alelnöke még szeptemberben tette szóvá, hogy sok a hasonlóság, illetve hogy mivel együttműködtek a PUBG fejlesztésénél (Unreal Engine 4 fut a játék alatt), érdekesen veszi ki magát, hogy a motort készítő és nem kevés pénzért eladó cég aztán egy nagyon hasonló játékkal áll elő. 

Kíváncsian várjuk, mi lesz az ügy vége.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)