Hirdetés

PUBG Mobile - átlépte az 1 milliárd dollárt a bevétel

|

Ez az első battle royale játék telefonon, aminek sikerült elérnie ezt az összeget.

Hirdetés

A nyáron már érkezetek a hírek, hogy a PUBG Mobile a legtöbb pénzt hozó mobiljáték a piacon, ráadásul Kína kormányának cenzúrája is csak lendített az eladásokon, így a legfrissebb adatok szerint a játék globális bevétele elérte az 1 milliárd dollárt, ezzel ez lett az első mobilos battle royale, melynek sikerült megugrania ezt a kivételes összeget.

Hirdetés

Idén májusban jöttek a hírek, hogy Kínában betiltotta az állam a PUBG Mobile-t, cserébe a Tencent kiadott egy kissé átalakított verziót, mely már megfelelt a cenzoroknak is. Ez tette lehetővé a forgalmazónak a monetizációt, így a mikrotranzakciók is megindulhattak a játékon belül; ennek meg is lett az eredménye, ugyanis az újrakiadás óta 540%-os növekedés volt tapasztalható a bevételekben. Ahogy az alábbi grafikonon is látható, idén májusban majdnem a duplájára nőttek a játékon belüli költések, ez pedig pont egybe esik a kínai verzió megjelenésével:

Míg a PUBG Mobile bevételei hónapról hónapra növekvő tendenciát mutatnak, addig a nagy konkurens, a Fortnite mobilos verziójának csökkennek a bevételei, viszont fontos hozzátenni, hogy ahhoz még nem jelent meg a kínai kiadás. A PUBG Mobile most világszinten 400 millió letöltés környékén jár.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)