Hirdetés

Többek szerint is toxikus munkahely a Quantic Dream

|

Komoly vádak érik a kiváló kalandjátékairól ismert stúdiót, a vezetők pedig mindent tagadnak.

Hirdetés

Az idei év egyik legjobban várt játéka a Detroit: Become Human, ugyanis a Quantic Dream már többször is bebizonyította, hogy remekül ért a történetmeséléshez. Azonban a jelek szerint nincs minden rendben a stúdió háza táján, ugyanis néhány korábbi dolgozó szerint rengeteg probléma van a munkahelyi légkörrel.

Hirdetés

Három különböző francia médium is beszámolt arról az esetről, miszerint a Quantic Dream több ex-fejlesztője is azt állítja, hogy a stúdiónál sokan helytelenül viselkednek, ízléstelen, szexista vagy épp homofób vicceket mesélnek. Korábban előkerült egy csomó furcsa Photoshop-kép is, amelyek valószínűleg a stúdión belül keringtek, itt bele is nézhettek néhányba.

A volt fejlesztők elmondása szerint David Cage nagyon sajátosan vezeti a stúdiót, és szinte kiskirályként parancsolgat, senkire sem hallgat, illetve úgy érzi, hogy bármit mondhat, mert az az ő területe. Egyszer állítólag még az is előfordult, hogy egy betörésről készült biztonsági kamerás felvételt néztek, mire Cage odafordult az egyik tunéziai származású kollégájához, és megkérdezte, hogy rokona-e az elkövető.

A Quantic Dream két vezetője, David Cage és Guillaume de Fondaumiere nem hagyták szó nélkül az esetet, nagyon meglepődtek a dolgon, és persze mindent tagadtak. Cage szerint abszurdak a vádak, és azzal védekezett, hogy olyan személyekkel dolgozik együtt, mint az egyenlő jogokért harcoló Ellen Page vagy Jesse Williams. A társalapító de Fondaumiere is visszautasította a vádakat, miszerint céges bulikon nagyon nyomult a kollégáira.

Nem tudjuk, hogy mennyi igazságtartalma van a fenti állításoknak, de az eset komoly hatással lehet a csapat készülő játékára, a Detroit: Become Human-re, ami szintén elég komoly témákat boncolgat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)