Hirdetés

Egykori asszisztense 3 millió dollárral rövidíthette meg a Gearbox vezetőjét

|

Állítólag két éven át vásárolt a Pitchford család kártyájával, és nem csak apróságokat, hanem egy házat is.

Hirdetés

Nem kapcsolódik közvetlenül a videojátékokhoz, de most egy elég durva sztori került elő a Gearbox vezérigazgatójával kapcsolatban. 

Hirdetés

2014-ben (amikor a Borderlands sorozat a csúcson volt, és épp a Pre-Sequel! készült, szóval eléggé nagy lehetett a terhelés) a Pitchford családnak dolgozott egy személyi asszisztens, bizonyos John Wright Martin, évi 45 000 dollárért, ami nem egy rossz fizetés. Viszont ezzel nem érte be, úgyhogy elkezdte a család pénzét költeni. Ruhákat, elektronikai eszközöket, ékszereket vett a kártyájukkal, filmeket bérelt, mi több, 591 000 dollárért vásárolt egy házat San Franciscóban és 10000 dollárt adományozott a The Trevor Project jótékonysági szervezetnek.

Pitchfordék csak akkor vették észre, hogy valami probléma van, amikor 2016 szeptemberében nem tudták kifizetni a Randy felesége, Kristy által üzemeltetett - egyébként geek - étterem és kávézó számláit. Szembesítették Martint, aki azt mondta, tévedés volt, majd 2017-ben írásban is elismerte, hogy rosszat csinált, és ígéretet tett 780 000 dollár visszafizetésére. Azóta már egy perben 2 millió dollárt ítéltek a Pitchford családnak, viszont Martin felszívódott, és bár júliusban letartóztatták, mert hamis csekkel akart egy 77 000 dolláros Cadillac Escalade-et vásárolni, óvadékkal megúszta.

Pitchford elmondta, hogy a mai napig újabb dolgok kerülnek elő, és Martin tartozása 3 millió dollár körül jár. Hozzátette, hogy ez nem a Gearbox pénze, és a fejlesztőcsapatnak nem származott kára az egészből.

Sok még a kérdőjel, de remélhetőleg megoldódik az ügy.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)