Hirdetés

Randy Pitchford elárulta, miért érte meg eladni a Gearbox Software-t

|

A stúdióért kapott vételáron felül más oka is volt arra, hogy belemenjen a felvásárlásba.

Hirdetés

Nem olyan régen újabb nagyszabású videojáték-ipari felvásárlás történt, ugyanis a svéd Embracer Group megszerezte magának a Borderlands széria mögött álló Gearbox Software-t egy elég komoly összegért. A stúdió CEO-ja, Randy Pitchford saját elmondása szerint sosem gondolt arra, hogy el kellene adnia a cégét, mivel mindig is allergiás volt az ilyen jellegű megállapodásokra, ám nagyon úgy tűnik, hogy kapott egy visszautasíthatatlan ajánlatot.

Pitchford szerint minden partnercég, amelyikkel korábban dolgoztak, utalt arra valamilyen módon, hogy felvásárolná a stúdiót, ám ő minden esetben nemet mondott. A CEO-nak leginkább azért voltak fenntartásai a téma kapcsán, mivel az ilyen megállapodások után általában túlságosan is átveszi az irányítást az anyavállalat. Azonban az Embracer Group esetében a jelek szerint egészen más a helyzet, ugyanis a Gearbox Software független maradhat a központi irányítástól, ami valószínűleg nagyon jó hatással lehet a kreatív szabadságra.

Hirdetés

A svéd vállalat tulajdonosa, Lars Wingefors arról beszélt Pitchfordnak, hogy pont az irányítás ellenkezőjét kell csinálniuk, és visszatartás helyett erősíteniük kell az olyan csapatokat, mint a Gearbox. A stúdió vezetője pedig korábban nem is tudta, hogy ilyen jellegű megállapodás is létezhet, és rájött, hogy Wingefors stratégiája egyszerű és világos, mégis ellentmondásban áll azzal, ahogy az ipar többi része működik.

A fentiek alapján tehát Pitchford elégedettnek tűnik, és remélhetőleg az új tulajdonos jelenléte jó hatással lesz a stúdió későbbi munkáira is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)